MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL'DE SİRENLİ ÖNLEM
Türkiye'den
16 Mart 2018 Cuma 12:41

AHL'DE SİRENLİ ÖNLEM

Atatürk Havalimanı’nda 10 noktaya konulacak UKAS cihazı (Ultrasonik Kişi Algılama Sistemi) arınmış salon ve uçaklara kaçak girmeye çalışan kişileri tespit edecek

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde biletsiz bir kişinin görevlilerin bir anlık dikkatsizliğinden faydalanarak arındırılmış bölgeye oradan da uçağa binmesi bazı yeni önlemlerin alınmasını getirdi. İç Hatlar Terminali’nde bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı check-in salonu ile uçağa geçişlerin yapıldığı arındırılmış salon 1.5 metre yüksekliğinde cam bölmeyle çevrilirken bir önlem de Dış Hatlar Terminali’nde alındı.  

SENSÖRLÜ CİHAZ YERLEŞTİRİLDİ

Gidiş ve transit noktalarında bulunan arama noktalarına Ultrasonik Kişi Algılama Sistemi(UKAS) cihazları yerleştirildi. Dedektör kapılarının önüne yerleştirilen UKAS cihazları, X-Ray cihazları kapalıyken kontrol edilmeden kaçak geçmek isteyen kişileri tespit edecek. Hareketi algılayarak siren çalacak ve ışıklı uyarı yapacak olan cihazlar, güvenlik görevlilerini uyaracak. TAV Güvenlik tarafından geliştirilen sistem 10 noktaya yerleştirilecek.

Geçtiğimiz Ocak ayında Ridvan K. isimli bir kişi, güvenliği atlatarak bileti olmadan İstanbul-Antalya uçağına kaçak olarak binmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule