MENÜ
İstanbul 13/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL'DE ÖZEL JETİN LASTİKLERİ ALEV ALDI
Havacılık Haberleri
8 Nisan 2018 Pazar 19:36

AHL'DE ÖZEL JETİN LASTİKLERİ ALEV ALDI

Atatürk Havalimanı'nda kalkış yapmaya hazırlanan özel jetin patlayan lastiği alev aldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapmak için piste ilerleyen iş jetinin 'taksi' yaptığı sırada lastiği patladı. Uçağın iniş takımlarından duman çıkınca Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) itfaiyesi ekipleri müdahale ederek alevleri söndürdü.

Saat 18.00 sıralarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali apronundan hareket eden TC-LAA kuyruk tecilli Cessna 560 Citation V  tipi uçak, Ercan Havalimanı'na kalkış yapmak için 'taksi' yolundan piste doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada uçağın pilotu sağ lastiğin patladığını fark etti. Sürtünmenin de etkisi ile uçağın iniş takımlarından duman çıkınca DHMİ itfaiye ekipleri müdahale etti. Olayı inceleyen DHMİ yetkilileri uçağın her iki lastiğinin patlağını belirledi. Uçakta bulunan sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, sosyal medya hesabından itfaiye ekiplerinin çalışma anlarına ilişkin görüntüler paylaştı.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 DHMİ
 9 Nisan 2018 Pazartesi 12:19
Geçmiş Olsun Bu Uçak bildiğimiz kadarı ile DHMI İşletmesine ait ( Uçuş Sistemleri Kontrol uçağı ) Yani kendi uçaklarına müdahele etmişler ! Haberleri yok...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule