MENÜ
İstanbul 18/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL'DE İLK OYLAR KULLANILDI
Türkiye'den
7 Haziran 2018 Perşembe 10:54

AHL'DE İLK OYLAR KULLANILDI

Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı. Atatürk Havalimanı’nda sabah saat 08.00 itibarıyla ilk oylar sandıklara atıldı

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oy kullanımı başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bu sabah saat 08.00 itibarıyla yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oylarını kullandı.

Dış Hatlar Terminali gidiş ve geliş katlarına kurulan toplam 12 masaya müracaat eden vatandaşlar, kimlik ve pasaportlarını ibraz ediyor. Görevliler, sistemden söz konusu kişinin yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığını kontrol ederek oy kullanıp kullanamayacağını söylüyor. Kriterleri karşılayan seçmenler, oy pusulası ve zarfı alarak kabine geçiyor. Burada mührü her iki pusulaya basan seçmenler pusulaları zarfa koyup sandığa atıyor.

İLK OY GURBETÇİ YAŞAR DURNAZ’DAN

Havalimanında ilk oyu 40 yıldır yurtdışında yaşayan Yaşar Durnaz isimli seçmen kullandı. Hollanda’da yaşadığını belirten Durnaz, ”Ben 74 Kıbrıs gazisiyim. Vatanımızdan ayrı yaşadığımızdan dolayı yabancı düşmanlığı ile çok sık karşılaşıyoruz. Bu nedenle vatanın değerini ve kıymetini daha fazla biliyoruz. Hayırlısı olsun. Allah vatanımıza zeval vermesin. İnşallah doğrusu olur, iyisi olur." dedi.

59 MİLYON SEÇMEN OY KULLANACAK

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurt içinde ve yurt dışında toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmenin oy kullanabileceğini açıklamıştı. Seçimde, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı 3 milyon 49 bin 65 seçmen için 60 ülke ve 123 temsilcilikte 7-19 Haziran'da azami 13 gün süre ile oy kullandırılacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemi 24 Haziran 2018 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Yurt dışında kullanılan oylar, THY uçaklarıyla Türkiye’ye getirilecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule