MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL ARAZİSİNE “DISNEYLAND” TEKLİFİ
Türkiye'den
19 Nisan 2018 Perşembe 08:00

AHL ARAZİSİNE “DISNEYLAND” TEKLİFİ

Atatürk Havalimanı arazisine Paris'in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını öneren turizmciler 'Bu modelle İstanbul'a 30 milyon turist çekebiliriz' diyor

Ekim ayı sonunda yeni havalimanına taşınması planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin akıbeti merak konusuyken, İstanbullu turizmcilerden cazip bir öneri geldi. Atatürk Havalimanı yeni havalimanına taşındığında İstanbul'a inen turist sayısının 200 milyona çıkacağını hatırlatan İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) İkinci Başkanı Halil Korkmaz şöyle konuştu:

"Biz Atatürk Havalimanı arazisine Paris'teki Disneyland gibi bir eğlence merkezi açıp, Londra'daki London Eye gibi simge bir yapı inşa edersek başta Uzakdoğu ve Ortadoğu olmak üzere dünyanın eğlence merkezi haline gelebiliriz. Böylece İstanbul'a yılda 30 milyon, Türkiye'ye 100 milyon turist çekmemiz işten bile değil."

Dünya bizi gıptayla izliyor

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde Türkiye aleyhinde yapılan lobi çalışmalarının sonuçsuz kaldığına dikkat çeken Halil Korkmaz, şunları kaydetti:

"Almanya Türkiye'ye seyahatte güvenlik açığı olduğuna dair vatandaşlarını uyardı. Ama bugün Türkiye'ye gelen rezervasyonların en fazla olduğu ülke Almanya. Türkiye'nin bu başarısını dünya gıptayla izliyor."

Özgül ÖZTÜRK-Akşam

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule