MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AHL APRONUNDA ‘ENGELSİZ YAŞAM’ SEMİNERİ
Türkiye'den
7 Aralık 2018 Cuma 15:37

AHL APRONUNDA ‘ENGELSİZ YAŞAM’ SEMİNERİ

Turkish Ground Services(TGS), Atatürk Havalimanı apronunda engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmada bilinç oluşturmak için özel bir seminer düzenledi

Türk Hava Yolları’na yer hizmetleri veren Turkish Ground Sevices(TGS), ‘Farkında ol! Engelsiz yaşama destek ol!’ sloganıyla engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmada bilinç oluşturmak için özel bir etkinliğe imza attı. Bünyesinde toplam 300 engelli çalışanı bulunan TGS, bu kapsamda Atatürk Havalimanı apronunda bulunan harekat binası konferans salonunda seminer düzenlendi. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Metin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Başakşehir Belediyesi Engelliler Müzik Grubu üyeleri de konser verdi. Görme ve işitme engelli Ali Şerafettin Köksal, etkinlikte el emeğiyle yaptığı maketleri sergiledi. Seminere, TGS’de bünyesindeki çok sayıda engelli personel de katıldı.

“Engelli farkındalığını oluşturmaya çalıştık”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Metin, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bu haftaya yaymış olduğumuz engelli farkındalığını oluşturmaya çalıştık. TGS bu konuda çok hassas bir kurum. Yüzde 3 engelli çalıştırma kotasını doldurmaya gayret ediyor ve çalıştırdığı engellileri en verimli şekilde kullanıyor. Bununla ilgili analizler, hangi işte daha verimli olurlar, onları değerlendiriyor” dedi.

Engellilerin iş hayatında sosyalleşmesine vurgu

Engelli bireylerin iş hayatına girmesiyle birlikte sosyalleştiğini ve kendi ayaklarının üzerinde durabildiklerine dikkat çeken Ayhan Metin, TGS’de çalışan otizmli bir bireyi örnek göstererek, “Okan Ertem otizmli genç arkadaşımız. Annesinin bize yazdığı mektubu okudum. Okan’ın annesinin dediği şu; ‘Çocuğumuzu bir şekilde yetiştirdik, okuttuk ama eğer bir işe girmezse ve sosyalleşmezse yine bize bağımsız hale gelmeye başlayacak’. TGS Okan’ı kabul etti, işe aldı çalıştırmaya başladı, Okan’ın ve ailesinin bütün hayatı değişti. Bir işe girmekle değişiyor mu? Evet, karanlıktan aydınlığa çıktı” şeklinde konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 tk
 11 Aralık 2018 Salı 20:03
engellilere destek olmak yerine kostek olmak hırsızlıkmı yapmıs adammı dövmüş küfürmü etmiş engelli işte normal bir insan kadar calışamaz Allah tan korkun
 thy
 8 Aralık 2018 Cumartesi 20:26
thy teknik tende dün 39 yaşında engelli arkadaşımız işten atıldı yeterince performansı yokmuşşşş
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule