MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ADNAN MENDERES'E İKİNCİ PİST EGE'Yİ KANATLANDIRIR
Türkiye'den
31 Aralık 2018 Pazartesi 10:28

ADNAN MENDERES'E İKİNCİ PİST EGE'Yİ KANATLANDIRIR

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Mehmet Ali Susam, Adnan Menderes Havalimanı'na ikinci pist yapılmasını istedi. Susam, ikinci pistin tarım ürünleri kargosunda bölgeye bir merkez kazandıracağını kaydetti

Bir grup ekonomi gazetecisiyle bir araya gelen EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, Ege Bölgesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. EGEV'in 1992'de dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş öncülüğünde kurulduğunu hatırlatan Susam, İzmir, Afyon, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Kütahya, Çanakkale, Balıkesir ve Uşak illerinde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Ekim ayında, etkinlik ve proje yönetimi grubu Özgencil ile birlikte düzenledikleri Ege Ekonomik Forumu' ile bölgeden tüm Türkiye'ye önemli mesajlar iletildiğini belirten Mehmet Ali Susam şunları söyledi:

"İzmir başta, Ege Bölgesi'nde havacılık sektörü öne çıktı. Nisan ayında İzmir'de bir havacılık ve uzay sanayi etkinliği olacak. Havacılık sektörü İzmir'de giderek daha önem kazanacak. Bölgenin tarım potansiyeli göz önüne alındığında havacılık sektörünün gelişmesi çok önemli fırsatları beraberinde getiriyor. Adnan Menderes Havalimanı'na ikinci pist yapılsa, tarım ürünleri kargosunda merkeze dönüşme şansı var. İzmir'i lojistikte hava taşımacılığı ile desteklemek gerekiyor. Ayrıca, Ege Bölgesi bir bütün olarak deniz, kum, güneşin yanı sıra kültür turizmi için önemli varlıklara sahip, Termalde de iddialı bölgeyiz. Yunanistan ile turizmde ortak destinasyon programı geliştirebiliriz."

Dünya

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule