MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'Yİ KORKUTACAK UÇAK
Havacılık Haberleri
7 Ağustos 2018 Salı 14:05

ABD'Yİ KORKUTACAK UÇAK

NI muhabiri Sebastien Roblin, Su-35'leri ABD savaş uçaklarıyla kıyasladığı yazısında 'Su-35: ABD Hava Kuvvetleri'nin korkması gereken uçak' ifadesini kullandı

Rusya'nın 4. nesil hayalet avcı uçağı Su-35'in Batılı tüm muadillerinden daha üstün niteliklere sahip olduğunu belirten National Interest (NI), Su-35'in ABD'nin 5. nesil savaş uçakları F-22 ve F-35'le eşit koşullarda mücadele etme kabiliyetinin henüz anlaşılmadığını yazdı.

NI muhabiri Sebastien Roblin, Su-35'leri ABD savaş uçaklarıyla kıyasladığı yazısında 'Su-35: ABD Hava Kuvvetleri'nin korkması gereken uçak' ifadesinin bulunduğu bir başlık kullandı.

Su-35'in yüksek manevra kabiliyetinin bu uçağı emsalsiz bir savaş uçağı yaptığını kaydeden Roblin, AL-41F1S tipi turbo motor sayesinde Su-35'in çok yüksek irtifadan saldırı düzenleyebildiğini, en zor manevraları gerçekleştirebildiğini ve düşman füzelerinden kolayca kaçabildiğini vurguladı.

Su-35'in 'havadan havaya' K-77M füzesi taşıyabildiğine, İrbis-E radarı kullandığına ve OLS-35 yer belirleme sistemiyle donatıldığına dikkat çeken Roblin, bu sayede Su-35'in başta ABD'ye ait F-15, 'Eurofighter' ve 'Rafale' olmak üzere tüm 4. nesil Batılı muadillerini geride bıraktığını ifade etti.

Bununla birlikte Roblin, tüm bu özelliklerin Su-35'e ABD'nin 5. nesil görünmez F-22 ve F-15 savaş uçaklarıyla mücadele yardımcı olmayacağının altını çizdi.

Zira Roblin'e göre F-22 ve F-15, Su-35'i 160 kilometre mesafeden tespit ederek füze saldırısı düzenleyebilir.

Sputnik

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule