MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD THY’Yİ TEBRİK ETTİ
Dünyadan
27 Nisan 2018 Cuma 07:10

ABD THY’Yİ TEBRİK ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 25+ 5 (opsiyonlu) adet Boeing 787-9 Dreamliner siparişi veren ve bu uçaklar için GE motorlarını tercih eden THY’yi tebrik etti

Türk Hava Yolları’nın İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte oluşacak geniş gövdeli uçak ihtiyacını karşılama ve uçuş kapasitesini geliştirme hedefiyle Boeing firmasıyla yaptığı 25+5 adet 787 Dreamliner satın alma anlaşması ve filoya eklenecek bu uçaklar için GE Havacılık ile motor temini anlaşması imzalaması ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından bir yazılı açıklama ile takdir edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Türk Hava Yolları ile Boeing ve GE arasındaki anlaşmaların Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilere katkısından bahsedildi. Açıklamada, "Türk Hava Yolları’nı, 12 Mart tarihindeki 25+ 5 (opsiyonlu) adet Boeing 787-9 Dreamliner siparişi kararı ve 25 Nisan tarihinde bu uçaklar için GE motorları tercih etmesinden dolayı tebrik ederiz." denildi.

Toplam değeri 10 milyar doları aşan anlaşmanın, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek adına önemli bir dönüm noktası olarak görüldüğü belirtilen yazılı açıklamada, "Boeing ve GE dahil olmak üzere Amerikan şirketleri Türkiye pazarına kendilerini adamış durumdalar ve Türkiye'ye yaptıkları yatırımlar yeni kapasite ve yetenekler ortaya çıkardı, bölgedeki sosyo-ekonomik gelişim için yenilikçi çözümler sundu. Amerikan şirketleri özellikle küresel havacılık pazarında; değer ekleyen üretim, ithalat, yüksek teknolojili işler ve inovasyon sunuyor. GE Havacılık, Boeing, Türk Hava Yolları ve Türkiye hükümetini bu önemli açıklamadan dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik iş birliğini daha da ileri bir seviye getirmek için sabırsızlanıyoruz." denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule