MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD KONGRESİ'NDE F-35 ENGELİ
Dünyadan
19 Haziran 2018 Salı 09:39

ABD KONGRESİ'NDE F-35 ENGELİ

Pentagon'a 2019 mali yılında 716 milyar dolarlık bütçe öngören yasa tasarısı, ABD Kongresi'nde kabul edildi. Tasarıda Pentagon'un, Türkiye'ye kongrenin onayına tabi herhangi bir dış silah satışına onay veremeyeceği sınırlaması getirildi

ABD Kongresi'nde yapılan oylamada, 'Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası' olarak bilinen Pentagon bütçesine ilişkin yasa tasarısı onaylandı. 2019 mali yılında Pentagon'a 716 milyar dolarlık bütçe öngören tasarıya, Temsilciler Meclisinin ardından kongre de çoğunlukla onay verildi.

Tasarının Türkiye ile ilgili bölümünde ise 'Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülke arasındaki tansiyonu yükselttiği' iddia edilirken 'ABD'li rahip Andrew Brunson'ın salıverilmesi gerektiği' ifade edildi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının ABD ile Türkiye arasındaki ortak silah sistemlerini geliştirmeyi olumsuz etkileyebileceği öne sürüldü ve bu adımın NATO'daki ortak çalışabilirliği etkileyebileceği savunuldu.

Tasarıda F-35 savaş uçağı, Patriot hava savunma sistemleri, Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, AH-1 tipi Kobra, H-60 Black Hawk tipi helikopterleri ile F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasının bloke edilmesi gerektiğini öngören bir bölüm de yer aldı.

Sputnik

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule