MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'DE YENİ ''VİZE'' TEKLİFİ
Dünyadan
26 Eylül 2020 Cumartesi 09:26

ABD'DE YENİ ''VİZE'' TEKLİFİ

Trump yönetimi, uluslararası öğrenciler, değişim programı ziyaretçileri ve uluslararası medyada çalışan gazeteciler için verilen ABD vizelerinde kalış sürelerine ilişkin yeni bir düzenleme teklifi sundu

Başkan Donald Trump yönetimi, uluslararası öğrenciler, değişim programı ziyaretçileri ve uluslararası medyada çalışan gazeteciler için verilen ABD vizelerinde kalış sürelerine ilişkin yeni bir düzenleme teklifi sundu. Teklif, F, J ve I vize türlerinde sabit bir bitiş tarihi getirilmesini öngörüyor.

Şu anda F-1 öğrenci vizesine sahip bir öğrenci, üniversitedeki tahsil programını tamamlayana kadar ABD’de kalabilme imkanına sahipti. ABD’de akademik kurumlarda araştırma yapmak üzere gelenlere verilen J-1 vize sahipleri de araştırma projesini tamamlayana kadar ülkede kalabiliyordu.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın Perşembe günü yayınladığı 256 sayfalık teklif, bu vize türlerinin süresinin 4 yılla sınırlandırılmasını, dil eğitimi alanlar için de kısıtlı koşullarda uzatmaya başvurma imkanı olacak şekilde 2 yıl süreli olarak verilmesini öngörüyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule