MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'DE CİDDİ PİLOT SIKINTISI
Havacılık Haberleri
18 Mayıs 2022 Çarşamba 12:17

ABD'DE CİDDİ PİLOT SIKINTISI

ABD havayolu United Airlines, pilotların ücret ve çalışma koşulları konusunda sendikayla prensipte anlaştı

ABD’de Havayolu Pilotları Derneği (ALPA), pandeminin ardından yaşanan pilot sıkıntısıyla ilgili olarak United Airlines ile yeni sözleşme şartları konusunda 'prensipte' bir anlaşmaya vardı.

ABD'deki pandemi sonrası oluşan koşulların, birçok havayolu şirketini geçici olarak operasyonları azaltmaya ve çalışanların ücret ve ikramiyeleriyle ilgili sözleşmeleri gözden geçirmeye zorladığı belirtiliyor.

United Airlines, pilotlarının üyesi olduğu sendikayla anlaşmaya varan ilk büyük havayolu şirketi oldu. Anlaşmanın koşulların kesin detayları bilinmemekle birlikte, şu anda birçok pilotun yorucu programları göz önüne alındığında, daha yüksek ücret ve daha iyi çalışma koşulları içerdiği tahmin ediliyor.

Ciddi pilot sıkıntısı

İki yıllık pandemi arasından sonra yolcunun seyahat talebindeki yüksek artışlar, ABD'deki havayolu şirketlerini insan kaynakları yönünden ciddi sıkıntıya soktu. Pilotlar topluluğu açısından, COVID nedeniyle eğitimlerin durdurulması ve çok sayıda pilota sunulan erken emeklilik olanakları nedeniyle şirketler şimdi ciddi pilot sıkıntısıyla karşı karşıya bulunuyor.

Bu süreçte diğer şirketler gibi, United Airlines da nitelikli pilot eksikliği nedeniyle rotaları azaltmak ve çok sayıda uçağı park etmek zorunda kaldı.

Kaynak: SimpleFlying

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule