MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’DE 5G İÇİN ANLAŞMA
Dünyadan
21 Ocak 2022 Cuma 09:45

ABD’DE 5G İÇİN ANLAŞMA

ABD’de, 5G teknolojisinin havalimanlarına yakın bölgelerde oluşturacağı riskler üzerine süregelen tartışmada Beyaz Saray ve telekom şirketleri arasında geçici bir dönem için anlaşmaya varıldı

ABD’de, 5G teknolojisinin havalimanlarına yakın bölgelerde oluşturacağı riskler üzerine süregelen tartışmada bir adım atıldı. Beyaz Saray ve telekom şirketleri bu hafta, sorunun nasıl ele alınacağı konusunda bir fikir birliği olana kadar teknolojinin havaalanları yakınında piyasaya sürülmesini geciktirmek için bir anlaşmaya vardı.

Telekom şirketleri ateşkesten pek memnun olmasalar da, havayolu yöneticileri, kısa sürede tüm tarafları tatmin edecek bir anlaşma olabileceğine olan güvenlerini dile getirdiler.

Havayolu yöneticileri dün 5G teknolojisinin piyasaya sürülmesinden kaynaklanan operasyonlarına yönelik tehdidin artık geride kaldığına inandıklarını söyleyerek yatırımcılarına rahat nefes aldırdılar.

American Airlines CEO'su Doug Parker, "Doğru noktaya gelmek biraz zaman aldı, ancak doğru noktada olduğumuzu hissediyorum. Bu yüzden ileriye dönük maddi bir aksama göreceğinizi sanmıyorum" dedi.

Federal İletişim Komisyonu geçen yıl C bandı spektrumunu ABD'li kablosuz iletişim operatörlerine açık artırmaya çıkarmış ve operatörlerin 5G hizmeti sunmalarını sağlayacak 81 milyar dolarlık bir satış gerçekleşmişti. Ancak havayolu şirketleri kısa süre sonra bu teknolojinin havaalanları yakınlarında kullanılmasının, pilotlara uçaklarının yerden ne kadar yüksek olduğunu söyleyen ‘radar altimeters'a müdahale edebileceğini ve bunun büyük risk oluşturduğunu ortaya koymuştu. Tartışmalar üzerine son dönemde havayolları ABD’ye yaptıkları uçuşlarda iptal kararları almış ve bu durum da havayolu şirketlerinin zararına yol açmıştı.

Kaynak: CNN

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule