MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD AMBARGOSU İRAN UÇUŞLARINI VURMAYA BAŞLADI
Türkiye'den
2 Kasım 2018 Cuma 18:07

ABD AMBARGOSU İRAN UÇUŞLARINI VURMAYA BAŞLADI

ABD’nin Kasım ayında başlayacağı konuşulan İran’a yönelik ambargonun ikinci kısmı, 1 Kasım itibariyle başladı. Ambargodan ilk etkilenen İranlı havayolu şirketleri oldu

ABD’nin İran’ın petrol ve enerji ihracatını sınırlamayı hedefleyen yaptırımları 1 Kasım itibariyle başladı. Yaptırımlardan ilk etkilenen havayolu şirketleri oldu. Türkiye’ye tarifesiz(charter) sefer yapan havayolu şirketlerinin uçakları indikleri havalimanlarında akar yakıt alamadı. Bu nedenle geliş ve gidiş yakıtlarını İran’dan alarak Türkiye’ye uçan şirketler, yolcu ve kargo kapasitelerini düşürerek soruna kısa vadeli çözüm buldular. Havayolu şirketlerinin yetkilileri bu durumun uzun süre sürdürülemeyeceğini belirterek, kısa zamanda çözüm bulunması gerektiğini, aksi taktirde seferlerin duracağını söylediler.

TÜRKİYE’YE GELEN İRANLI TURİST SAYISI AZALIR

Bugün öğleden sonra İran’ın Tebriz şehrinden İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen İranlı charter havayolu şirketi ATA Airlines, İstanbul’a 50 yolcu eksik geldi ve gitti. ATA Havayolları Atatürk Havalimanı İstasyon Müdürü Behzad Atarod , Amerikan ambargosu konusunda, “Bu durum hiç iyi değil. Çünkü eğer yakıt alamazsak biz Tahran’dan İstanbul’a artık hiç uçamayacağız. Uçağımız İstanbul’da yakıt alamayacağı için Tebriz’den yolcu sayısını düşürdük. İnşallah çözülür, zor bir durum. 50 yolcu daha az aldık. Aseman Havayolları da uçakları dönebilsin diye 150 yolcuyu 90 yolcuya düşürdü. Bu Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısında kayba neden olacak” dedi.

Uçak yakıtını bugüne kadar Petrol Ofisi’nden aldıklarını belirten Atarod, “Yakıt veren iki firma var. İkisi de Amerika ile bağlantılı olduğu için maalesef alamıyoruz. MD-83 tipi uçağımız 162 kişilik ancak 110 yolcu ile seferlerimizi yaptık. 50 yolcumuzu alamadık” diye konuştu. Ambargodan İran’ın devlet havayolu İran Air de etkilendi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule