MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
737 MAX SERİSİNDE YENİ BİR RİSK
Havacılık Haberleri
27 Haziran 2019 Perşembe 13:25

737 MAX SERİSİNDE YENİ BİR RİSK

Boeing'in MAX serisi uçaklarında yeni bir potansiyel risk belirlendi. Teknik problem, simülatör testlerinde ortaya çıktı

Boeing 737 MAX serisi uçaklarda yeni bir potansiyel risk belirlendiğini doğrulayan ABD Federal Havacılık İdaresi FAA, bu uçakların tekrar hizmete girmesi sürecinde acele edilmeyeceğini vurguladı. FAA son açıklamasında, uçakların tekrar havalanması için yapılan çalışmanın kapsamlı bir süreç olduğuna ve bunun zamanla sınırlanmayacağına dikkat çekti. Ayrıca MAX serisi uçaklar için “güvenli” olduğuna kesin kanaat getirildiğinde yasağın da kalkacağı belirtildi.

FAA’in açıklamasında, “Boeing’in MCAS’daki yazılım değişikliğini değerlendirmeye devam ediyoruz ve hala eğitim gereksinimlerini geliştiriyoruz. Teknik Danışma Kurulundan (Technical Advisory Board-TAB) gelen önerilere de yanıt veriyoruz” denildi.

Potansiyel Risk

Öte yandan Amerikan medyasında, MAX serisi uçaklarda, simülasyon sırasında mikro işlemci arızasının uçağın burnunu yere doğru ittiği iddia edilmişti. CNN, Boeing mühendislerinin sorunu yazılımı değiştirerek mi, yoksa tüm MAX uçaklarındaki mikroişlemcileri değiştirerek mi çözüleceğini belirlemeye çalıştıklarını ifade etmişti. Bu durumun MAX’ler için bir potansiyel risk oluşturduğu konuşulurken, Boeing, sorunun FAA’nın yazılım güncellemesini incelemesinin bir parçası olarak gerçekleştirilen son simülatör oturumları sırasında tespit edildiğini doğruladı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule