MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
21 AYDA TAMAMLADILAR
Dünyadan
14 Temmuz 2018 Cumartesi 09:45

21 AYDA TAMAMLADILAR

Cengiz Holding bünyesinde yer alan Cengiz İnşaat tarafından 21 ay önce yapımına başlanan Kuveyt yeni terminal binası tamamlanarak Kuveytli yetkililere teslim edildi

Cengiz Holding’den yapılan açıklamaya göre, Kuveyt’in mevcut havalimanı terminali uluslararası standartlara uygun olmadığı için ABD’ye direkt uçuş yapılamamasının önündeki engel Türkler tarafından kaldırılmış oldu.

200 milyon dolara yapımı tamamlanan yeni terminal binası, Türk şirketlerin bugüne kadar Kuveyt’te yaptıkları en büyük proje oldu.

Bu projenin referansı ile yeni ihalelere davet alan Cengiz İnşaat, 250 milyon tutarında yeni projeler hayata geçirecek.

Cengiz Holding İcra Kurulu Üyesi Uğur Cengiz, Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın 6 milyon yolcu kapasitesinin iki kat üzerine çıkmasının ardından Kuveyt hükümeti sorunu çözmek için harekete geçtiğini belirtti.

Cengiz, şunları kaydetti:

“Dünyada yaptığımız önemli projeler nedeniyle Cengiz İnşaat da ihaleye davet edildi. Hem kısa sürede hem de kaliteli bir iş beklendiği için tercih bizden yana oldu. 200 milyon dolara ihaleyi aldık. Normal şartlarda en az 3 yıl sürecek havalimanını 21 ay gibi kısa sürede tamamlamanın ve teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ve Türk müteahhitlik sektörünün gücünü bir kez daha gösterdik.”

Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule