MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 MİLYAR AVRO EK KREDİ ALINDI
Havacılık Haberleri
25 Mayıs 2018 Cuma 15:04

1 MİLYAR AVRO EK KREDİ ALINDI

Üçüncü Havalimanı inşaatının ilk fazının tamamlanabilmesi için bankalardan 1 milyar avro ek kredi alındı. Alınan kredi tutarı böylece 5,5 milyar avroya ulaştı

Cumhurbaşkanı, Üçüncü Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağını yaptığı konuşmalarda belirtiyor. Ek kredinin inşaatın yetişmesini sağlamak için alındığı tahmin ediliyor. Bloomberg'in yeni borçlanma planının bilen dört kişiye dayandırdığı haberinde, Üçüncü Havalimanı'nın ilk fazının tamamlanabilmesi için 1,2 milyar dolar ek kredi aldı.

Havalimanı yapımını üstlenen, Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Mapa'dan oluşan 5 şirketlik konsorsiyum İGA'nın 2015 yılında bankalarla imzaladığı 4,5 milyar avroluk kredi anlaşması kapsamında tahsis edilen limitin bu tutarı karşıladığı belirtilirken konsorsiyumun anlaşmanın gizli kalmasını istediği, adı belirtilmeyen kaynaklar tarafından ifade edildi.

Yeni kredi anlaşması Çarşamba akşamı Merkez Bankası'nın yüksek oranlı faiz artış kararının ardından yapıldı. İGA'nın Nisan ayında devlete yapacağı kira ödemelerinin iki yıl ötelenmesi talebi olmuş, asgari 2 milyar avro olarak hesaplanan iki yıllık kiranın ertelenmesine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sıcak baktıklarını açıklamıştı.

4,5 MİLYAR AVROLUK KREDİDE EN YÜKSEK PAY KAMU BANKALARININ

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap inşaatı için Ziraat Bankası, HalkBnk, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank olmak üzere altı bankadan toplam 4.5 milyar Avro kredi sağlandı. Söz konusu altı banka ile İGA, dört yılı ana para ödemesiz olacak şekilde 16 yıl vadeli finansman kredisi imzaladı.

1 milyar 480 milyon Avro ile aslan payını Ziraat Bankası’nın üstlendiği kredi paketine Halkbank ve Vakıfbank 960’ar milyon Avro, Denizbank 500 milyon Avro, Garanti ve Finansbank da 300’er milyon Avro ile katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule