MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 AĞAÇ YERİNE 5 AĞAÇ DİKİLECEK
Türkiye'den
16 Kasım 2018 Cuma 13:21

1 AĞAÇ YERİNE 5 AĞAÇ DİKİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı gibi hayata geçirdikleri projelerde 1 ağaç yerine 3 ağaç diktiklerini belirterek, "İGA 1 ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi” dedi

Bakan Turhan İstanbul Havalimanı Ağaçlandırma Törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ile Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde “5 yılda 5.000 Hektar Ağaçlandırma Projesi” kapsamında yapılacak ağaçlandırmalar için Karaburun'da düzenlenen hatıra ormanı fidan dikme törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Turhan, İstanbul Havalimanı’nın açılış sürecinden bahsederek, 75 milyon metrekarelik bir alana tesis ettikleri ve etap etap açılışını gerçekleştirilecek İstanbul Havalimanı’nı dünya sivil havacılık merkezi haline getireceklerini söyledi.

2 MİLYON 300 BİN AĞAÇ

Turhan, "Burada kesilen ağaçların yerine, yaklaşık olarak bana verilen bilgiye göre 2 milyon 300 bin civarında yanlış hatırlamıyorsam, mevzuat gereği bu tür orman varlığının kaldırılması sebebiyle bunun telafi edilmesi gerekiyordu. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında bu tür projelerde, diğer altyapı projelerinde olduğu gibi 1 ağaç yerine 3 ağaç dikiyoruz. Ancak burada görevli şirket İGA, 1 ağaç yerine 5 ağaç dikme özverisini gösterdi. Bu ağaçlandırma faaliyetini de genellikle projenin tesis edildiği bölgede ağırlıklı olarak yapılması gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğümüzün, Tarım ve Orman Bakanlığımızın bize gösterdiği yerlerde bu ağaçlandırma faaliyetini yapacağız. Sadece bu projelerde değil, yaptığımız tüm ulaştırma projelerinde kullandığımız orman alanlarının üç katını tahsis ettik ve ağaçlandırdık. Çünkü ormanlarımız, bizim milli değerlerimiz ve en büyük sermayemiz" diye konuştu.

YILSONUNDA TÜM OPERASYONLAR İSTANBUL HAVALİMANI’NDA

İstanbul Havalimanı’nın ilk fazının tamamlandığını ifade eden Bakan Turhan, “Bu yılın sonu itibariyle Atatürk Havalimanı’ndaki tüm operasyonlarımız buraya taşınmaya başlayacak” dedi.

50 KİLOMETREKARELİK HATIRA ORMANI

İGA CEO’su Kadri Samsunlu ise 8 yılda 10 milyon ağaç dikileceğini ifade ederek, bu süreçleri çevreci bir hassasiyetle yürüttüklerini söyledi. Samsunlu,“ Tüm Türkiye'ye dokunacak, dikim ve bakım çalışmaları ile 8 yılda tamamlanması planlanan ağaçlandırma çalışmamızla toplam inşaat alanı 76,5 kilometrekare olan İstanbul Havalimanı'nın üçte ikisine karşılık gelen devasa bir alanda ağaçlandırma faaliyetinden bahsediyoruz. Bu proje ile 8 yılın sonunda toplam 50 kilometrekarelik alandaki yaklaşık 10 milyon ağaç ile her yıl ortalama 70 bin ton karbon salımının önüne geçilecek" dedi.

Törende İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İGA CEO’su Kadri Samsunlu da yer aldı.  İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, Bakan Turhan’a teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Bakan Turhan, hatıra ormanına sedir fidanı dikti. İbrahim YILDIZ/DHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule