MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
''UFS TİTİZ'' GÖREVDE
Türkiye'den
22 Kasım 2019 Cuma 18:12

''UFS TİTİZ'' GÖREVDE

Temizlik robotu olarak geliştirilen, “UFS Titiz”, İstanbul Havalimanı’nda göreve başladı

Akıllı robotun tanıtım toplantısında konuşan UFS Tesis Yönetim A.Ş.’nin Genel Müdürü Nazlı Uzunlar, robotun en büyük özelliğinin çevre dostu olduğunu belirterek, “Su tüketimi 6’da 1. Yüzde 50 enerji tasarrufu yapıyor. Temizlik kimyasalı kullanmadan temizlik hizmeti veriyor. Sadece suyun nötralize özelliğini kullanıyor. O yüzden bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

“Sürdürülebilir ve büyümeye odaklanmış bir strateji” ve inovatif yaklaşımlarla hareket eden United Group iştiraklerinden UFS Tesis Yönetim AŞ, sektörde inovatif yaklaşımıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. UFS Tesis Yönetim AŞ, İstanbul Havalimanı’nda hizmet verecek “UFS Titiz” isimli akıllı robotu basına tanıttı.
İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen tanıtım töreninde konuşan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, İstanbul’un tarih boyu, kıtaları, ülkeleri, kültürleri birleştiren bir nokta olduğunu söyledi.
İstanbul’un bu misyonunu İstanbul Havalimanı ile sadece kıtaları ve ülkeleri değil, dünyayı bir araya getiren bir merkez haline geldiğine dikkati çeken Şanlı, havacılık sektörünün ekonomi ve istihdam üzerindeki eksine değindi. Şanlı, “Havacılık sektörünün beraberinde tetiklemiş olduğu hizmet sektörleri var. Bugün bunun bir örneğini yaşıyoruz. İnanıyorum ki, bu bir başlangıç olarak, bundan sonra aşama aşama sektörün geri kalanında Türk mühendisliğinin etkisini göreceğiz. Bu artık havacılıkla ilgili dünyaya Türkiye’yi otorite haline getirecek bir eser” dedi.
Şanlı, robotun geliştirilmesinde ve Türkiye’ye getirilmesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

“KENDİ SUYUNU DOLDURAN VE BOŞALTAN SİSTEMLERE SAHİP”

Tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan UFS Tesis Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Nazlı Uzunlar, şöyle konuştu:
“Müşterilerimize farklı ve modern bir yaklaşımla yeni bir hizmet sunuyoruz. Bu teknolojik robotlar her geçen gün kendini yeniliyor. Bunu bir küçüğü Ecobot 50 asansörü binebilen, kendi kendini şarj edebilen, kendi suyunu dolduran ve boşaltan sistemlere sahip. Temizlik alanını belirleseniz dahi, eğer bir kalabalık, bir canlı görürse kendi yörüngesini değiştiriyor. Panelden, ‘web’ten veya mobilden yönetebiliyorsunuz. Hiç yanında olmadan uzaktan paneli kullanarak temizliği tekrar ve tekrar yaptırıyorsunuz. Bu havalimanı milyonlarca metrekare. Bizim burada UFS Tesis olarak 3 binden fazla çalışanımız var. Amacımız sadece verimlilik değil. Verimlilik olarak bakarsanız başka, hayatı kolaylaştırmak ve iş yaşam kalitesini artırmak isterseniz başka.”
Nazlı Uzunlar, UFS Titiz’in Çin’in Şanghay kentindeki 4 ayrı terminalde 40'ın üzerinde temizlik robotunun hizmet verdiğini dile getirerek, İstanbul Havalimanı yönetiminin talebiyle sayıyı belirleyeceklerini ve farklı modellerin havalimanında çalışabileceğini kaydetti.

TEMİZLİK ROBOTU ÇEVRE DOSTU

UFS Titiz’in özellikleri hakkında da bilgi veren Uzunlar, “Robotun en büyük özelliği çevre dostu olması. Yanında küçüçük panelde bir düğme var. Bir canlı gördüğünde, yanından geçerse duruyor. Su tüketimi 6’da 1. Yüzde 50 enerji tasarrufu yapıyor. Temizlik kimyasalı kullanmadan temizlik hizmeti veriyor. Sadece suyun nötralize özelliğini kullanıyor. O yüzden bizim için çok kıymetli” dedi.
Uzunlar, UFS Titiz’in ilk defa İstanbul Havalimanı’nda hizmet vermeye başladığını bundan sonrada oteller ve alış veriş merkezlerinde kullanılacağı bilgisini verdi.
Tanıtım törenine İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İGA, United Group ve UFS yöneticileri ile havalimanı görev yapan temizlik çalışanları katıldı. Tören, UFS Titiz’in temizlik gösterisi ve çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

“UFS TİTİZ” HAKKINDA

1 saatte maximum hızda 3.000 M2 alan temizlemekte olan Ecobot Scrub 75, 6 saat boyunca şarj edilmeden ve 4 adet filtresi sayesinde su değiştirmeden çalışmaktadır. Çevre dostu UFS Titiz, yüzde 600 oranında su tüketim tasarrufu yüzde 50 oranında elektrik tüketimi tasarrufu sağlamaktadır. Robot, kimyasal ürün kullanmaksızın suyun nötralize özelliği ile temizlik performansı açısından gayet iyi sonuçlar veriyor.
Singapur’da geliştirilen robotlar, havalimanı gibi yatay tesislerde, geniş ölçekli yerlerde, otellerde ve alış veriş merkezlerinin temizliğinde tercih ediliyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule