MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'den
24 Ocak 2019 Perşembe 10:27

"THY MALTA'NIN DÜNYAYA AÇILIM KAPISI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2013 yılında Malta-İstanbul uçuşlarına başlayan Türk Hava Yolları’nın Malta için dünyaya açılım kapısı haline geldiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Malta İş Konseyi'ne katıldı.

"TÜRK ŞİRKETLERİ MALTA'DA ÖNEMLİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı konuşmada, “Türkiye, Malta'da en fazla yatırım yapan ülkelerden biridir. Son yıllarda lojistik, altyapı, finans ve turizm alanlarında Türk şirketleri Malta'da önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir. Şirketlerimizin küresel alanda kazandıkları tecrübelerle Malta ekonomisine katkıda bulunmalarından memnuniyet duyuyoruz. 2013 yılında Malta-İstanbul uçuşlarına başlayan Türk Hava Yolları kısa sürede haftalık uçuş sayısını 14'e çıkarmıştır. Bunun artarak devam etmesini bekliyoruz. THY uçuşları vatandaşlarımızı ve iş çevrelerimizi birbirine yakınlaştırmakla kalmayıp, Malta için dünyaya açılım kapısı haline gelmiştir. THY'nin sunduğu bu imkan esasen geniş bir coğrafyada birlikte iş yapmamızı da mümkün kılmaktadır. Malta'daki toplam doğrudan yatırımlarımız 1,3 milyar doları geçmiştir. Malta'nın ekonomik performansını takdirle izlemekteyiz. Malta, son dönemde özellikle finans ve denizcilik alanında diğer AB üyesi ülkelere göre daha iyi bir seviyeye gelmiştir. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayımlanan 'Küresel Rekabet Edilebilirlik Endeksi 2017-2018' bunun en belirgin örneğidir. Malta'nın 140 ülke arasında 5 yıl içinde 10 sıra birden yükselerek 36. sıraya yerleşmiş olması, Malta ekonomisinin kapasite gelişimi açısından önemli bir gelişmedir." dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule