MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 RÖTARA BİLET İADESİ VE CEZA
Türkiye'den
8 Temmuz 2018 Pazar 10:58

RÖTARA BİLET İADESİ VE CEZA

İstanbul’da uçağı 2.5 saat rötar yapıp ardından iptal edilen yolcu, Pegasus Havayolları’na açtığı davada biletin iadesi ve 100 euro tazminat kazandı

İstanbul’da uçağı 2.5 saat rötar yapıp ardından iptal edilen yolcu, Pegasus Havayolları’na dava açtı. Mahkeme, biletin iadesi ve 100 euro tazminata hükmetti

İzmirli avukat Zeynel Değirmenci akrabalarının düğünü için Malatya'ya gitti. Dönüşte Pegasus Havayolları'ndan İstanbul aktarmalı uçak bileti aldı. Ancak, İstanbul'a geldiklerinde İzmir'e gidecek olan aktarma uçağı rötar yapınca 2.5 saat bekledi.

Ardından sefer iptal edildi. Bunun üzerine havayolu şirketi tarafından otele yerleştirilen Değirmenci, iki saat uyuyup yeniden düzenlenen sefer için tekrar havaalanına geldi ve ertesi gün İzmir'e inebildi. Şirket, rötarın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini açıklarken, Değirmenci başka bir havayolu şirketinin aynı saatte uçtuğunu belirledi.

Değirmenci, avukatı Ecer Arslan aracılığıyla "ayıplı hizmet satın aldığını belirterek" İzmir 6. Tüketici Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme bilet parasının iadesine ve 100 euro tazminat ödenmesine karar verdi. Avukat Arslan "Bin 500 kilometre dahil veya daha kısa uçuşlar için iki saatten fazla rötarlarda havayolu şirketinin cezalı duruma düşer" dedi.

ERAY ARPAŞİN -SABAH

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mıstık
 8 Temmuz 2018 Pazar 13:56
Bir pegasus klasiği!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule