MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'PİLOT İHTİYACI' GÜNDEMDE
Dünyadan
18 Ocak 2022 Salı 15:36

'PİLOT İHTİYACI' GÜNDEMDE

Covid-19 pandemisi öncesi gündemde olan pilot ihtiyacı yeniden ortaya çıktı

Covid-19 pandemisi öncesi havayolu sektörünün gündem maddelerinden olan şirketlerin "pilot ihtiyacı", tekrar ortaya çıktı. 

Seyahat taleplerindeki artış, havacılık sektöründeki pilot ihtiyacını da artırmaya başladı. Havayolu şirketleri pilot ihtiyaçlarını karşılamak için farklı yöntemlere başvuruyor, yüksek maaşlar ve primler teklif ediliyor.

David Neeleman tarafından kurulan Breeze Airways, Embraer E190/E195 uçağını uçuracak yeni işe alınan ikinci pilotların uçuş saatine yüzde 11 artışla 61 dolar, Airbus A220 uçağına atanan ikinci pilotların uçuş saatine ise yüzde 24 artışla 68 dolar ödeyecek. 

ABD'de Missouri merkezli bölgesel havayolu şirketi GoJet Airlines, ikinci pilotlara 20 bin dolar bonus sunarken, havayoluna kaptan pilot olarak katılmak için yeterli deneyime sahip pilotlara 40 bin dolar teklif ediyor.

Yeni oluşan koşullar sayesinde, yeni başlayan birçok havayolu pilotu, kariyer basamaklarını çıkarken artık daha yüksek ücretlerle çalışma olanağı bulabiliyorlar. Öte yandan büyük ve köklü havayolu şirketleri de pilot ihtiyacını karşılamak için işe alım koşullarında bazı değişiklikler yapıyor. Delta Air Lines, dört yıllık üniversite diplomasına sahip olma şartını ortadan kaldırarak iş başvurusu yapan aday pilotlar için eğitim gereksinimlerini azaltıyor.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule